Kulttuurihistoriallisesti arvokkaat ja idylliset ruukkialueet

Satakunnassa sijaitsevilla Ahlström Capitalin omistamilla historiallisilla Noormarkun ja Kauttuan ruukkialueilla on merkittävä asema sekä Ahlströmin suvun historiassa että koko Suomen teollisuus- ja kulttuurihistoriassa.

Noormarkun alue, joka on Suomen suurimpia ja mahtavimpia rautaruukkialueita, on ollut Ahlströmin suvun omistuksessa lähes 150 vuotta. Kolme vuotta Noormarkun ruukkialueen hankinnan jälkeen Antti Ahlström (1827-1896) osti Kauttuan ruukkialueen.

Ahlströmin suvun omistuksessa ruukkialueet ovat nousseet nykyiseen kukoistukseensa. Nykyään Noormarkun ja Kauttuan ruukkialueilla tarjotaan asiakkaille ensiluokkaisia majoitus-, ravintola- ja kokouspalveluja. Ahlström Capitalin tytäryhtiö A. Ahlström Kiinteistöt Oy, hallinnoi ja hoitaa kumpaakin ruukkialuetta.

Noormarkun ruukkialueen tyylikkäissä huoneissa on majoitustilaa yli 90 hengelle, ja vierailun voi täydentää ruukin kulttuuri- ja luontopalveluilla. Noormarkun ruukin opastetuilla kierroksilla vieraat voivat tutustua Villa Maireaan, Ahlström Voyage -näyttelyyn sekä Makkarakosken sahaan. Tämän lisäksi saatavilla on myös korkealaatuisia ulkoiluaktiviteetteja, kuten kalastuspaketteja ja kanoottisafareja, sekä hyvinvointipalveluja.