Historiska och idylliska bruksområden i Satakundaregionen

Ahlström Capitals två historiska bruksområden, Norrmark och Kauttua bruksområden i Satakundaregionen i västra Finland, har inte endast en betydande roll för den Ahlströmska släktens historia, utan också för Finlands industri- och kulturhistoria.

Ett av de största järnbruksområdena i Finland, bruksområdet i Norrmark, har varit i Ahlströms ägo i nästan 150 år. Bara tre år efter förvärvet av bruket i Norrmark köpte Antti Ahlström bruket i Kauttua.

I Ahlströms ägo har bägge bruken blomstrat upp till sin nuvarande prakt. Både Norrmark och Kauttua bruk erbjuder högklassiga hotell-, konferens- och restaurangtjänster. Båda bruken förvaltas av A. Ahlström Kiinteistöt Oy, som är ett dotterbolag till Ahlström Capital.

Norrmarks bruk kan erbjuda logi för mer än 90 personer i eleganta rum. Gäster kan avsluta sitt besök genom att ta del av brukets kulturella utbud och av de naturupplevelser omgivningen erbjuder. Under den guidade turen på Norrmarks bruk får besökarna bekanta sig med Villa Mairea, Ahlström Voyage -utställning och Makkarakoski sågverk. Som tillägg finns även utomhusaktiviteter av toppklass såsom fiskepaket och kanotsafari. Även wellnesstjänster finns att tillgå.