Planlagda tomter för boende och fritid

Ahlström Capitals fastighetsportfölj innehåller planlagda småhus- och radhustomter runt om i Finland. Därtill tillhandahålls strandtomter vid sjöar för fritidsboende. Bolaget förhandlar också om eventuella behov av tillskottsmark med angränsande ägare.

Bekanta dig med tomtutbudet om du planerar att bygga egnahemshus eller fritidsbostad. Ahlström Capitals fastighetsexperter ger gärna råd i alla frågor angående markområden som är till salu: Ahlström Capitals fastighetsexperter >>

Olika tomter till salu på orterna Varkaus, Eura: Om du är intresserad, kontakta kontaktpersonen.

Småhustomter

Den mångsidiga fastighetsportföljen består av småhus- och radhustomter som angränsar till åker och skog. Det går att välja fridfulla markområden på gångavstånd från fiskevatten eller stadstomter i närheten av kärncentrum och dess tjänster.

 

 • Det finns 3 st mindre tomter till salu i storlek 1 135-1 280 m2 i Hiittenkarintie.
  • Ett gemensamt erbjudande för intilliggande tomter kan förhandlas fram för totalt ca 3 500 m2.
 • Området Mäntylä ligger i södra delen av Norrmarks centrum, vid Ruosniementie som leder till Björneborg. Landskapet är till höjdskillnaderna varierande och skogigt. Avståndet till Norrmarks centrum är endast en och en halv kilometer.
 • Tomterna till salu är till ytan 1 650–1 709 m2.
 • Metsämaa är en stadsdel i Björneborg vid Björneborgsvikens södra strand 10 km nordväst om centrum. Området är ett trivsamt och skogigt egnahemshusområde nära havet.
 • Avstånd: Till Björneborgs centrum 10 km, Ytterö sandstrand 8 km, Björneborgsviken under 1 km och köpcentret i Pihlava med många bra tjänster under 2 km.
 • Området ligger nära båtbryggor och populära fiskevatten.
 • Tomterna till salu är till ytan 1 207–2 393 m2.
 • Strömfors ligger 17 kilometer från Lovisa. Tomterna ligger i både Norrahaka och Peräkylä. Till salu finns både småhus- och radhustomter, vars byggrätt är 250 m2 byggyta
 • Kosulanniemi ligger i stadsdelen Kommila i Varkaus. I Kosulanniemi på Kissakoskenkatu och Kosulankatu finns till salu planenliga AP-, AK- och AO-tomter. Tomterna till salu är till ytan 2 800–5 800 m2. Tomterna ligger i ett lugnt område och avståndet till centrum är endast 2 km.
 • Luttila ligger i 6:e stadsdelen cirka 6 kilometer från Varkaus centrum. Tomterna till salu ligger vid Lukkarinkatu och Voimatie. Byggrätten till AP-tomten som ligger vid Lukkarinkatu är e = 0,20. Tomten kan också säljas som tre separata AO-tomter. Byggrätten till AR-tomten som ligger vid Voimatie är e = 0,37. Tomten kan också säljas som tre separata AO-tomter. Tomterna till salu är till ytan 6 500–7 500 m2.
 • I området Pitkälänniemi finns Pitkälänniemi-kanalen och utmärkta friluftsmöjligheter i Varkausmäki. Avståndet till Varkaus centrum är ca 2 km. Tomterna till salu är till ytan 1 179–1 236 m2.

Fritidstomter

I fastighetsportföljen finns samlat det bästa av Finlands nationallandskap. Fantastiska fritidstomter erbjuds bland annat vid fjällen i Kajanaland, stränderna i Norra Savolax och slätterna i Satakunta.

 

 • I Satakunta erbjuds strandtomter vid Kajajärvi i Eura. Kajajärvi är en naturskön fiskrik sjö.
 • Strandtomterna som är till salu i Sotkamo i landskapet Kajaland omges av vidsträckta vildmarker och fjällandet i Maaselkä. Strandtomter i området tillhandahålls bl.a. vid sjöarna Laakajärvi och Suuri-Petäinen. Avståndet till Vuokatti är ca 40 km. Också strandtomterna vid Juttuajärvi i Kuhmo ligger i Kajanalands naturlandskap. Kuhmos naturlandskap domineras av fjäll, skogar, vattendrag och myrar. Juttuajärvi är en del av den natursköna sjön Iivantiira.
 • Njut av en fantastisk natur och mångsidiga friluftsmöjligheter i Norra Savolax med oräkneliga vattendrag. Olika strandtomter erbjuds såväl vid Kallavesis strand i Kuopio som vid Sonkajärvi, bl.a. vid stränderna vid sjöarna Laakajärvi och Haajaistenjärvi

Tillskottsjord

Kontakta Ahlström Capitals fastighetsexpert ifall din tomt eller ditt markområde gränsar till en fastighet som bolaget äger och du är intresserad av att skaffa tillskottsmark. Gränsdragningen och prissättningen av tillskottsmark avtalas alltid från fall till fall. Prissättningen påverkas förutom av markområdets särdrag och yta också av trädbeståndets storlek och kvalitet samt av längden på eventuella strandlinjer.

Timo Valli

Specialist, Real Estate
+358 (0)50 518 3618
firstname.lastname@a-ahlstrom.fi